Skrivnost vibracije

vibracijaDanašnje intuitivno sporočilo je o moči vibracije in ustvarjanja svoje resničnosti. Če ste prebrali knjigo Skrivnost (The Secret), tako veste, da sami oblikujete svojo resničnost in ustvarjate svoje življenje. Če ne živite polnega in brezskrbnega življenja in se še vedno počutite žrtev oziroma kot nekdo, ki nima ravno vpliva na svoje življenje, je lahko za to več razlogov. To ste gotovo že slišali, toda lahko da ne zares verjamete. Mogoče se spodbujate, razmišljate pozitivno, globoko v sebi pa še vedno ponavljate tiste iste vzorce od prej. Ni tako preprosto zakaj ne verjamete in niti ne gre za to, da nočete verjeti. Zakaj?

Vaše misli, vi sami oddajate določeno vibracijo, te vibracije pa se potem srečajo z drugimi vibracijami in privlačijo podobne vibracije nazaj v vaše življenje. Vibracije so ljudje, izkušnje, situacije, dogodki, ipd. Kaj vpliva na naše vibracije? Vse kar nas obkroža in vse kar smo. Podobno privlači podobno. Zato ni čudno, da se nam ne zdi, da se v našem življenju kaj dosti spreminja.

Na dan se nam po glavi podi nekje 60.000 misli. Ogromno, kajne?

Toda od teh 60.000 misli je 98 % enakih kot en dan prej! V naših glavah se tako neprestano odvija enak film kot včeraj. Ker se nam v glavi vrtijo identični filmi kot vedno, smo tudi zunaj, v svetu, priča enakemu filmu kot včeraj. In tako v nedogled. Če pogledate medije, svojo okolico, boste ob tem dejstvu hitro spoznali, da se več ali manj stvari ponavljajo. Pomislite na neko tipično revijo za ženske in na naslovnici boste zagotovo zagledale nekaj v smislu:

"Kako shujšati za 10 kg v dveh tednih?"

"Kako trdno je vaše partnerstvo?"

"Pet živil, ki povzročajo raka."

Ko se rodimo, smo odprta knjiga. Lahko se naučimo govoriti katerikoli jezik sveta. V možganih imamo 100 milijard nevronov. Vsak izmed njih se lahko poveže z drugimi 5000 do 10.000 nevroni. Ko se tvori povezava, se zgodi učenje. Otrok star osem mesecev ima na primer dvakrat več nevronov kot odrasel človek. Kaj se zgodi? Nevroni, ki jih ne uporabljamo, začnejo odmirati. Tisti, ki jih redno uporabljamo, pa so vedno bolj prisotni in tvorijo vedno več povezav.

Tako potem odrastemo s "svojimi povezavami", ko sami določamo svoje omejitve, svoje življenje in svoje izkušnje. Izbiramo in privlačimo tisto, kar poznamo, tisto, kar poznamo iz otroštva, tisto v kar verjamemo in tisto, o čemer razmišljamo. Na naše vibracije in misli vpliva okolje. Ljudje okoli vas, vaša kultura, vera, družina vas neprestano bombardira s svojimi vibracijami, katerih se navzamete.

Zato je tako težko ustvariti nekaj čisto drugačnega oz. nekaj čisto novega. V naših glavah se na podzavestni ravni vedno odvija isti film, iz okolice venomer dobivamo enake signale, iz otroštva imamo določene ponotranjene spomine in prepričanja, izkušnje, obkrožajo pa nas ljudje, ki so tako kot mi, v svojem istem "filmu" in ki, ker so na podobni vibraciji kot mi, privlačijo spet podobno resničnost. Zato je kljub neki pozitivnosti, v katero lahko verjamemo na neki ravni, tako težko resnično spremeniti svoje izkušnje oziroma prepričati svoje možgane, da bo tokrat ta pa ta izkušnja drugačna. In da, lahko je ta izkušnja ob pozitivnem razmišljanju za nekaj odstotkov boljša, ampak v osnovi ostajamo na isti ravni.

Poskusite pomisliti pri sebi, o čem razmišljate cele dneve, kaj je tisto, kar vas določa, kaj je tisto, kar oblikuje vaše življenje in vašo prihodnost? Ste zadovoljni ali želite kakšno prepričanje spremeniti?

Najlažje boste ugotovili kakšne vibracije pošiljate v svet je, če boste pozorni, ko se srečate z nekom prvič, ne vem v trgovini, pri frizerju, na banki, kjerkoli, o čem se pogovarjate s tem človekom. Naredite ta preizkus v naslednjih dneh in bodite pozorni. O čem je tekla beseda?

Morda vas tudi zanima:

Intuicija

Jaz in drugi

Bogatstvo v nas

Zanositev

 

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.