Intuicija

intuitivno vedenje

URJENJE INTUICIJE

Intuicija je dar, ki ga vsi nosimo v sebi, čeprav se ga mnogi ne zavedamo oziroma ga ne izkoriščamo v polni meri. Intuicija je tisti tihi notranji glas, ki nas usmerja, toda ga hitro zamenjamo za glasni glas ega in se naučimo, da intuicijo preprosto ignoriramo in je ne poslušamo. Naš notranji dvogovor z našim egom se odvija skoraj neprestano. V kolikor se ne znamo umiriti in resnično zadihati, intuicija in naš glas višjega vodstva sploh ne pride do izraza, na ta način pa težko živimo v skladu s samim seboj, težko dosegamo svoje želje in cilje ter se pravzaprav ves čas borimo z egom in izpolnjevanjem njegovih želja. Zato je pomembno razvijati intuicijo. Kako razvijati intuicijo?

1) Prvi korak kako spodbuditi intuicijo pri sebi je, da se umirimo in zaživimo v sedanjosti. UMIRJANJE. Ker smo kot rečeno neprestano v notranjem dvogovoru s svojim egom, je najprej pomembno znati izklopiti dvogovor. To storimo tako, da se zavemo, da nismo svoj ego, da ga prepoznamo in se od njega distanciramo, da se umirimo ali s pomočjo meditacije ali s pristnim zavedanjem sedanjega trenutka.

2) Drugi korak pri urjenju intuicije je, da se naučimo ločiti med glasom ega in glasom višjega jaza oziroma božanskega vodstva. RAZUMEVANJE. Ali nas sporočila, ki jih dobivamo, bodrijo, so pozitivna, nas spodbujajo k dejanjem ali nas strašijo? Ali se ponavljajo, so stalna (intuicija) ali so neprestano drugačna, se spreminjajo (ego)?

3) Tretji korak pri razvijanju intuicije in življenju v skladu s svojim pravim jazom, življenje, ki sledi naši dušni poti, je ZAUPANJE. Ko nekaj časa prejemamo intuitivna sporočila, tudi, če še vedno ne znamo dobro ločiti med sporočili intuicije in sporočili ega, je pomembno, da zaupamo. V kolikor bomo intuiciji zaupali in delovali v skladu z njo, bomo hitro deležni še več intuitivnega vodstva. V nasprotnem primeru, če bomo poslušali glas ega, se bo le-ta okrepil.

4) Četrti in zadnji korak je DELOVANJE. Le, ko bomo stopili na pot intuicije, jo poslušali in delovali v skladu z njo, bomo zares zaživeli svoje pravo življenje v skladu s samim seboj, s svojim višjim notranjim vodstvom, v skladu z življenjem. In le tako se bo naša intuicija še bolj okrepila, glas ega pa bo vedno tišji.

Seveda je razvijanje intuicije neprestan proces, ki se nikoli ne konča. Ega ne bomo nikoli znali povsem izključiti, zato je pomembno vse štiri korake vsakodnevno vaditi.

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.