Simbolni pomen snega

SnežinkaNič ni kot se zdi, nič ni "realno", vse kar obstaja zunaj nas, je tudi v nas. Kaj se skriva za snežinkami, ki nežno padajo na tla te dni? Kaj se skriva za snegom v duhovnem pomenu, ki je končno pobelil Slovenijo?

Vse v fizični obliki ima svoj ekvivalent v duhovnem smislu, vsako dejanje, oblika, svojo misel, energijo. Kot je recimo solza izraz žalosti vsak fizični pojav izvira iz duhovnega, je pravzaprav manifestacija energije, misli, nefizičnega. Tako je tudi sneg neke vrste odziv, manifestacija energije. Kakšne? Na kozmični ravni dež in sneg prikazujeta različne načine kako prehaja znanje, vodstvo iz višje ravni na nižjo, kako božanska, duhovna energija potuje iz višje duhovne ravni na nižjo. Kako sprejemamo vodstvo svojega višjega jaza, svojih vodnikov, kozmične energije,... Če bi voda neprestano tekla, bi potopila vse in ne bi bilo prostora za obstoj česa drugega razen vode. Zato voda teče oziroma pada različno, da lahko pride do ponotranjenja znanja, do tega, da se srce odpre in prisluhne intuiciji. Velikokrat tudi rečemo, kako je dež vse očistil, prečistil. Voda je v zelo različnih oblikah, včasih prši dež, včasih sneži, pada toča, kar so vse različni načini podajanja čustev in čiščenja. Led je po drugi strani bolj trden, ni več pretoka vode, led je stalne oblike in v tem smislu učenje, osvobajanje čustev, učenje na nivoju duše, ki je vedno preko srca, poteka malo drugače. Ni več pretoka, informacije so "strdile", oblikovale, imamo čas, da jih sprejmemo v svoje srce, da jih slišimo.

Sneg je vmesna oblika med vodo in trdnim ledom. Če želimo spoznati duhovni pomen snega, moramo najprej preveriti njegove lastnosti. Da nastane snežinka sta potrebna dva dela. Poleg hladnega zraka snežinka potrebuje tudi vodne kapljice in jedro. Jedro je sestavljeno iz praha, mineralov ali drugih mikroskopskih delcev v zraku. Snežinka se oblikuje, ko se voda nabere okoli teh mikroskopskih delcev in se mrzel zrak spremeni v ledeni kristal. Tako je sneg sestavljen iz vode in zemlje - zemlja je jedro, voda pa vodne kapljice. Zemlja je materialni svet brez božanskosti, voda pa je tista božanska energija. V tem smislu je sneg napol božanski in napol zemeljski ter popoln vmesnik med tema dvema svetovoma.

Sneg je sestavljen iz ogromno snežink, vsaka izmed njih pa je sestavljena iz približno 100 ledenih kristalov. Snežinke se držijo ena druge, toda niso eno, kot je recimo pri vodi. Kakšen je pomen tega dejstva? Ko želimo sprejeti neko duhovno znanje in nismo pripravljeni na stalno prejemanje informacij, na prost pretok, če tako rečem (voda), potrebujemo primere, prispodobe, zgodbe in bolj počasen pretok informacij (sneg). Potrebujemo bolj postopno učenje, razlago, nežnost.  Tudi ko na zemlji dežuje, znanstveniki pravijo, da višje v ozračju začne snežiti. Tako je snežinka simbol tistega prvega nežnega koraka, prvega stika z božanskostjo. Čistost, mir, tišina so zagotovo značilnosti snega, ki jih po navadi opazimo. Sneg prekrije umazanijo in nas spomni na našo čistost, na našo povezanost z energijo vesolja. Kaj se zgodi? Ko sneg zapade, ga želimo sčistiti in sneg slej kot prej ponovno postane voda, se stopi.  Po navadi se še zgodi vmes led, v simbolnem pomenu čas, da sprejmemo in utrdimo znanje, vodstvo, sporočila intuicije, tisto kar smo prejeli, nato pa se stopi.

Toliko na kratko o bolj simbolnem pomenu snežink. Vsem pa priporočam, da četudi vam gre sneženje trenutno na živce, si vseeno vzemite nekaj časa, minutko ali več ter samo opazujte kako snežinke padajo. Pomislite, kaj vam sporoča, katera čustva še niste pokazali, še niste razčistili, na katerem področju jih še niti niste odkrili,... In dovolite, da jih sneg odkrije...

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.