Odpuščanje starega in sprejemanje novega

V tokratnem intuitivnem sporočilu se bomo dotaknili nečesa, kar je morda samoumevno, toda velikokrat pozabljamo. Vse okoli nas in v nas je v svoji osnovi energija. Vse je sestavljeno iz atomov, znanstveniki so dokazali, da atom v sebi skriva več kot 99 % praznine. Vse, kar zaznavamo, vidimo, čutimo okoli nas, je samo 1 % resnično, stvarno, fizično, ostalih 99 % pa je energijske narave. Mi vse kar vidimo, imamo okoli sebe, zaznavamo kot 100 % resnično ali fizično. Energijsko plat raznih predmetov, stvari, ki jih imamo, redko zaznavamo ali posvečamo kaj pozornosti. Toda dejstvo je, da je vse okoli nas in vse v nas v veliki, veliki meri samo energija.

Vprašajmo se, kakšno energijo ima naše stanovanje, naš kavč, stol, računalnik, naša miza, vse kar imamo. Zagotovo imamo vsi v lasti nek predmet, ki nam po naše prinaša srečo, zakaj mislimo, da je temu tako? Obenem se vprašajmo, če je naše stanovanje prenasičeno, če je čas, da določene stvari, ki jih ne uporabljamo, podarimo komu drugemu, prodamo ali odvržemo? "Šparanje" za slabe čase ali za enkrat, ko bom še rabil, nam ne prinaša ničesar, samo preprečuje nam, da do nas pridejo stvari, ljudje, situacije, ki pa jih tisti trenutek potrebujemo.

Če imamo v svojem življenjskem prostoru preveč stvari, hranimo stvari po nepotrebnem, to prinaša veliko zmedo in prenasičenost na energijskem področju in zapira pot novim energijam, novim izkušnjam in novim materialnim dobrinam. Vedno znova moramo "pospravljati" in se čistiti. Vedno znova moramo odstraniti stvari, ki jih ne potrebujemo več v svojem življenju, vedno znova moramo iz svojega življenja spustiti določene navade, ki nam več ne koristijo, določena razmišljanja in tudi ljudi, odnose. Oklepanje odnosa, v katerem ni več prostora za rast, ki nam ne koristi, ki nas več ne uči, je prav tako nesmiselno kot, če se oklepamo telefona, ki več ne dela. Zdi se grozna primerjava, toda na ravni energije je primerljiva.

Energija mora teči, karkoli pride do vas, mora najti mesto pri vas ali pot od vas na kakršenkoli način.

Zato premislite, kaj je vse tisto, kar je res VAŠE? Katere so tiste stvari, ki samo zavzemajo dejanski in energijski prostor? Kdo so VAŠI ljudje in kateri so tisti, ki samo kradejo vaš čas? Katera so tista VAŠA prepričanja, ki so vaša, katera pa morate spustiti, ki vas omejujejo, da naredite prostor za nove izkušnje? Tudi prepričanja so energija, negativna čustva in prepričanja pa seveda ustvarjajo negativno energijo.

Kako prenesemo in razložimo otrokom, da je pospravljanje pomembno, koristno? Otroci na energijski ravni zelo dobro začutijo stvari, vejo, kaj so njihove stvari, njihove najljubše igrače. Zato se recimo otroci hitro navežejo na določeno plišasto igračo in je ne nikakor ne more nadomestiti nobena druga plišasta igrača. Ko so večji, jih lahko vprašate, zakaj jim je določena igrača všeč, zakaj jim toliko pomeni. Vsake toliko časa pa je pomembno, da z otroci, ki so starejši tam nekje od treh let razložimo, da so igrače, ki so jim všeč, s katerimi se dosti igrajo, njihove igrače, da morajo paziti na njih ter jih pospravljati. Obenem je dobro pravilo, da ko si zaželijo nove igrače, določeno staro igračo, s katero se ne igrajo več, podarijo naprej ali odvržejo, če je neuporabna.

Mi aprila "čistimo" svoja telesa na izjemnem meditacijskem večeru 12.4. ob 19h - Zdravljenje z intuicijo v Lepotnem centru Harmonija, upam, da se nam pridružite, vsekakor pa vam želim veliko prijetnega "pospravljanja", kakršnegakoli že.

Mogoče vas zanima:

Meditacije

Meditacije za otroke

Numerološka napoved za april 2014

Svetovanje

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.