Kako so lahko ljudje taki…

Zadnje čase velikokrat poslušam, kako so lahko ljudje takšni... Kako so lahko tako sebični, kako mi je lahko to naredil, če me ima rad, kako lahko kaj takega nekdo reče, brez da pomisli kako me bo prizadel, kako mi ni povedala, če ve, koliko mi pomeni,...

Dogaja se marsikaj, na sploh smo v obdobju čiščenja, energije, ki pa na nas delujejo, pa se velikokrat kažejo kot pritiski. Še posebno na delovnih mestih se dogaja marsikaj. Na eni strani pritiski, kaj vse bi bilo treba storiti, na drugi strani ljudje, za katere se zdi, da nič ne delajo in uživajo življenje. Ogromno se sodi, kaj bi bilo treba in zelo malo pometa pred svojim pragom. Ogromno se primerja, čeprav prave primerjave ni in ne more biti, saj smo, čeprav povezani, vsi v svojem vesolju in središču in niti svoje resničnosti ne poznamo dovolj dobro pa se ukvarjamo z drugimi.

Ljudje smo sebična bitja. Če mislite, da vedno dajete prednost drugim ljudem, da vedno pomislite na njihove potrebe preden pomislite na svoje potrebe, se motite. Vsi živimo zase in na prvem mestu skrbimo zase. Težava nastane, ko ljudi analiziramo preko sebe in ko pričakujemo od drugih enako kot pričakujemo od sebe. To vsi delamo. In če mi storimo nekaj lepega za druge, logično pričakujemo naslednjič uslugo nazaj. Kolikokrat ste izrekli kaj od naslednjega:

"Jaz tega nikoli ne bi storila."

"Mislim, jaz tega ne bi rekla, kako si lahko tak?"

"Jaz tega preprosto ne razumem."

Če ste vi prijazni in ne boste pojedli tigra in bi ga radi samo malo pobožali, ne morete pričakovati, da bo zaradi vaše prijaznosti tiger prijazen do vas, mogoče je sestradan, mogoče ima slabe izkušnje z ljudmi v preteklosti in vas bo napadel. Če vas tiger napade, ne morete zameriti tigru, vi ste tisti, ki ste sklepali po sebi. In kako se ljudje vedejo do vas, je njihovo in ne vaše. Kako vi to sprejmete, pa je na vaši strani. Lahko se zavedate, da ni vaše, lahko se odločite, da določenih stvari ne boste sprejeli, da jih ne potrebujete sprejeti, lahko odidete, lahko pa tudi ostanete in se izgubite v razčlenjevanju in analizi njihovega obnašanja in dejanj na podlagi vaših vrednot in s tem predate svojo moč drugim. Obenem ne morete dovoliti, da njihovo obnašanje določa vaše. Nekdo je bil nesramen do mene, zdaj bom tudi jaz nesramen do njega, za njih to očitno deluje. Vedno ostanite v sebi. V sebi ste vedno varni in zaščiteni. Okoli vas se morda v tem trenutku dogaja marsikaj. Ogromno je pritiskov z vseh strani, raznorazne spletke, preigravanja in tudi mobbing se dogaja na delovnih mestih, velike so stiske tudi za domačimi vrati. Četudi ste del tega, mogoče posredno ali neposredno, ne dovolite, da postane del vas. Če se ne morete umakniti, se vedno lahko umaknete vase. In zavedajte se, da do vas pridejo stvari edino, če jim dovolite.

Za konec delim spodnji zapis, na katerega sem naletela pred dnevi, ki zelo dobro povzema današnje razmišljanje:

Ljudje so velikokrat nerazumni in sebični. Odpustite jim!

Če ste prijazni, vas bodo morda obsodili, da imate skrivne motive za svojo prijaznost. Bodite prijazni!

Če ste pošteni, vas bodo ljudje lahko prevarali. Bodite pošteni!

Če boste našli srečo, bodo ljudje ljubosumni. Bodite srečni!

Vse dobro, ki ga boste danes opravili, bo morda jutri že pozabljeno. Delajte dobro!

Dajte svetu najboljše, kar lahko in morda nikoli ne bo dovolj. Na koncu koncev je vse samo med vami in bogom. Nikoli ni bilo med vami in drugimi...

- mati Tereza

Morda vas zanima tudi:

Meditacije

Spomladansko čiščenje

Numerološka napoved za maj

Dogodki

 

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.