Ujemanje števil

V numerologiji je napomembnejše število pri odnosih, posebno partnerskih odnosih, število življenjske poti. Svojo življenjsko pot izračunamo tako, da seštevamo števila rojstnega dne, dokler ne pridemo do enomestne številke.

Npr.: 20.3.1989 = 2+3+1+9+8+9 = 3+2 = 6

Čeprav nam življenjska pot da nek okvir in kombinacije življenjskih poti neko osnovo za interpretacijo odnosa, pa ima vsak posameznik še toliko drugih števil, ki bi jih bilo treba pri numerološki analizi preveriti. Spodaj pa nekaj splošnih napotkov in kako se določena števila ujemajo med sabo.

keychains

Življenjska pot 1

Če imate življenjsko pot v 1, se najbolje ujemate s 3 in 5, saj imajo te osebe dovolj potrpljenja, da prenesejo vaše kaprice in trmoglavost. Neobremenjena in odprta trojka se dobro razume z bolj resno in zadržano enico, medtem ko prilagodljiva in odprta petka nudi vašemu partnerstvu neko dodatno energijo, ki koristi obema. Ljubeča in skrbna šestica se tudi razume z enko, čeprav je težko najti število, ki se ne bi vsaj nekoliko ujelo s šestico. Ko se srečata dve enici, je veliko možnosti za kratkotrajno, strastno razmerje, privlačnost je neizmerna, a dolgotrajni odnos preprosto ne more uspeti, saj preprosto ne gre, da bi bila oba glavna. Prav tako se je treba izogibati osmici, kjer se lahko odnos hitro spremeni v neprestano tekmovanje. Nežna, občutljiva in diplomatska dvojka se lahko dobro ujame z enko, ampak navadno bolj v poslovnem smislu in delovnem odnosu kot v ljubezni. Duhovna, razmišljujoča in poglobljena sedmica je lahko tudi dober prijatelj, ki prinaša enki osebnostno rast, toda po navadi se ne izkaže kot dober partner za enko.

 

Življenjska pot 2

Če je vaša življenjska pot v 2, je vaša najbolj sorodna duša nekdo, ki jo ima v osmici ali devetki. Poslovna osmica je še posebej dobra kombinacija, ker dvojka potrebuje in se dobro ujema z odločno, podjetno osmico v poslovnem in romantičnem razmerju. Urejena, dobrodelna devetka, ki je lahko tudi nekoliko zadržana je tudi dobra izbira, kot tudi zaščitniška in ljubeča šestica. Prizemljena štirica, na katero se je vedno mogoče zanesti se na začetku zdi krasna izbira za dvojko, toda sčasoma v odnosu ni več iskre, kar se lahko podobno zgodi s sedmico. Enka in dvojka včasih deluje, če se oba partnerja zavedata svoje vloge. Da je enka glavna oziroma, da misli, da je glavna. Podobno kot tisti pregovor, enka je glava v odnosu, dvojka pa vrat, ki glavo obrača. Partnerstvo z dinamično in avanturistično petico je lahko čudovito, zabavno in polno doživetij in nikoli dolgočasno. Toda neodgovorna in lahkomiselna petica lahko hitro rani občutljivo in žensko energijo dvojke. Sončna in optimistična trojka je tudi lahko dobra, ponovno ob zavedanju vlog obeh partnerjev. V takšnem razmerju bo dvojka vedno tista odgovorna, odrasla oseba, trojka pa otrok, ki si želi zabave.

Življenjska pot 3

Če imate življenjsko pot v 3, je najboljša izbira za romantičnega partnerja nekdo, ki jo ima v petki ali sedmici. Prilagodljiva, drzna in svobodna petka se popolnoma ujema z vašo potrebo po nepredvidljivosti, medtem ko tiha in zadržana sedmica dodaja neko globino vašim življenjskim izkušnjam in ena drugi pomagata osebnostno in duhovno rasti. Čvrsta, praktična in zaupanja vredna štirica pa preprosto ni za vas, ker sta si preveč različni. Osmica vas lahko sprva privlači, toda njena kritičnost in nepopusljivost je za vas prehuda. Na drugi strani pa se vseeno lahko ujemate z dominantno enico. Intuitivna dvojka je prav tako dobra izbira. Šestica se verjetno še najmanj razume prav s trojko, zaradi vašega pomanjkanja discipline. Prav to pa je tudi razlog zakaj se morate izogibati partnerstvu z drugo trojko.
Življenjska pot 4

Če imate življenjsko pot v 4, vam je trdno in stalno partnerstvo veliko bolj pomembno kot drugim številom. Ne, ker se bojite biti sami, ampak ker želite prizemljeno, trdno partnerstvo. Zaradi tega se morate izogibati igrivim in nepredvidljivim trojkam, prav tako pa privlačnim, toda nemirnim peticam.

Na drugi strani je odločena, usmerjena k ciljem enka dobra za vas, kot tudi osmica. Osmica je še posebej dobra izbira, ker sta obe organizirani in disciplinirani, z razliko le, da osmica mogoče nekoliko bolj vidi celotno sliko, vi pa ne prezrete niti najmanjše podrobnosti - kar je krasna kombinacija tako poslovno kot zasebno. Dobro se razumete z materinsko oz. očetovsko šestico, toda bodite previdni: ko štirica in šestica ustvarjata družino, želita veliko družino. Z devetico je lahko za vas težko. Vaša prizemljenost in praktična narava je slaba kombinacija z idealistično in sanjavo devetko. Bolj uravnotežena in velikokrat dolgotrajna kombinacija je možna med štirico in sedmico, saj prizemljena štirica občuduje duhovno, iskreno in razmišljujočo sedmico.

Življenjska pot 5

Če imate življenjsko pot v 5, imate veliko izbiro potencialnih ljubezenskih partnerjev, čeprav bo težko vsakršno zvezo obdržati na dolgi rok, saj čeprav ste zvesti in predani, ste tudi nemirni in stalno iščete spremembe. Torej, potrebujete nekoga, ki ni predvidljiv kot tudi ne preveč zahteven. Vedno v ospredju, vedno 'za stvar' enka je dobra izbira kot tudi igriva, polna domišljije in optmisitična trojka. Zaščitniška in požrtvovalna šestica je tudi dobra izbira, kot tudi filozofska in odkrita sedmica. Sedmica ali petica sta pravzaprav idealna izbira za vas, saj v takem odnosu obe osebi lahko osebnostno rasteta. Štirica se morda zdi dobra izbira, ampak ni, ker se petica hitro začne dolgočasiti, medtem ko vaša spremenljiva narava hitro užali štirico. Ambiciozna osmica in idealistična, odgovorna devetka prav tako nista pripravljeni stalno iskati nekaj novega ali drugačnega, nekaj, česar še niste poskusili. Čeprav se navadno števila ne ujemajo sama s sabo, je petica izjema. Dve petici lahko ustvarita čudovito, strastno in nikoli dolgočasno partnerstvo in tisto kar petice potrebujejo - svobodo, neodvisnot in aktivno življenje. Paziti morata edino, da ne pretiravata, saj imajo petice navadno težave z odvisnostmi, ali pri alkoholu, spolnosti, hrani ali katero drugo odvisnostjo.

Življenjska pot 6

 

Če je vaša življenjska pot v šestici, se načeloma lahko ujemate s katerikolim številom. Vaša požrtvovalnost, razumevanje in skrb za druge je vaša varovalna mreža v vsakem odnosu. Ste partner v pravem pomenu besede in poosebljena brezpogojna ljubezen. Kljub temu ali ravno zato se lahko znajdete v odnosih, ki niso pravi za vas. Nežna dvojka bi morala biti vaša prva izbira, nato sočutna devetica, močna in ambiciozna osmica in odločna enica. Malo več izziva boste našli v odnosu s petico in raztreseno ter neodgovorno trojka.

par

Življenjska pot 7

Če je vaša življenjska pot v sedmici, je najmanj verjetno, da se boste poročili in ostali poročeni. Ne, da ne bo priložnosti, toda vaša kritična narava in vaša pričakovanja ter želje so lahko preveč, da bi jih kdorkoli laho izpolnil. To ni nujno slabo, saj lahko uživate življenje in vaša sreča ni toliko odvisna od vašega ljubezenska življenja in partnerstva kot je ta marsikatero drugo število. Sedmice se tudi poročijo, toda ponavadi kasneje in ne nujno, ker si želijo družino. Število, s katerim se najbolj ujemate je duhovita, sončna in ustvarjalna trojka, kot tudi vedno presentljiva in bistra petica. Dvojka vam ni preveč všeč, medtem ko je enka preveč dominantna. Osmica dojemate kot preveč materialistično in devetico kot preveč ravnodušno, čeprav ko in če se povežete z devetico, spoznate globino in odprtost, kot z nobenim drugim številom.
Življenjska pot 8

Če imate življenjsko pot v osmici, boste iskali nekoga, ki ga boste lahko vsaj nekoliko vodili. Ne, da želite popolnoma nadvladati svojega partnerja, niste ravno za kompromise in radi ste glavni. Zaradi tega je za vas odlična izbira ženstvena dvojka in ljubeča šestica, medtem ko agresivna in neodvisna enka ni za vas. Prav tako svobodna petica ni dobra izbira, kot tudi ne umetniška trojka. Vaše izbire so rahlo omejene, ker v odnosu želite biti glavni. Lahko se dobro ujemate s sedmico v smislu, da se nasprotja privlačijo. Drugače pa je dobra, če ne najboljša izbira, štirica. Obe sta prizemeljeni, praktični, disciplinirani in usmerjeni k ciljem. Z štirico se dobro ujemata v romantičnem smislu, še toliko bolje pa v poslovnem smislu.

Življenjska pot 9

Če imate življenjsko pot v devetici, ste najverjetneje najbolj pred preizkušnjo, kar se tiče odnosov. Skrivnostni ste in se držite za sebe. Neradi se odkrijete, neradi razgalite (v čustvenem smislu), ne prenesete ranljivosti. Lahko ste odličen in zvest prijatelj, toda niti najboljšemu prijatelju ne raztkrijete svojih najglobjih strahov in čustev. Zaradi tega vstopite v vsak odnos kot nekdo vstopi v bazen, če ne zna plavati. Počasi in pripravljeni, da greste takoj ven. Kar se tiče števil, se posebno dobro lahko povežete z intuitivno in občutljivo dvojko, ki takoj vidi preko vaših strahov. Druga dobra izbira je zaščitniška in ljubeča šestica, s katero imate veliko skupnega. Tudi s trojko imate lahko krasen odnos, ker sta obe ustvarjalni, umetniški in polni domišljije. Rajši se izognite nepredvidljivi petici, kot tudi razumski devetici. Enka in devetka sta na popolnoma različnih straneh numerološko in čeprav težko delata skupaj, se v partnerstvu presentljivo ujameta; še en primer, da se nasprotja privlačijo.

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.