Moški in ženska

... v nas. Tokratno intuitivno sporočilo govori o moški in ženski energiji v nas samih, ki določata naše ljubezenske in tudi druge odnose. Kot jin in jang je v vseh nas moška in ženska energija, ki morata biti uravnoteženi. Če ju želimo uravnovesiti in postati do neke mere energijsko popolni, ju moramo seveda najprej znati prepoznati.

Kako prepoznati energiji?

Moška energija se nahaja v želodcu in solarnem pleksusu, njen moto je zmorem, ženska pa v srcu, katere moto je ljubim. Moška polovica možganov je naša leva polovica, logika, itd., ki upravlja z našo desno polovico telesa. Moška energija je tudi energija ega, energija navzven. Je ciljno usmerjena, pomaga nam pri tem, da se ločimo od drugih, da smo samostojni, da slišimo svoj glas in se znamo opreti nase. Moška energija je tista, ki rešuje težave, moška energija ne razpravlja, debatira, ampak išče rešitve. Zato je tudi zelo težka naloga za večino moških, da so prisotni pri porodu, še posebno, če so predvsem v moški energiji. Zakaj? Ker oseba, ki jo imajo radi, zelo trpi, oni pa pravzaprav nič ne morejo storiti in se počutijo zelo nemočni.

ženskaŽenska energija. Ženska polovica možganov je desna, kjer je umetniško ustvarjanje, jezik, ki vodi levo polovico telesa. Tako je naša leva stran telesa naša ženska stran. Ženska energija je obrnjena navznoter, to je energija doma, luči, naše biti, duše, srca, energija pripadnosti in energija zavedanja, povezanosti in enosti z drugimi. V smislu intuicije in ega, lahko rečemo, da je ženska energija naša intuicija, tista naša prva misel, sanje, ideja, moška energija pa naš ego, tisti, ki potem stvari udejanji, uresniči.

Kot rečeno je bistveno ravnovesje. Naši energiji se začneta oblikovati v otroštvu. Če smo recimo v otroštvu izgubili očeta, mamo, nam zaradi tega manjka velik del moške oz. ženske energije. Lahko se zgodi, kar se tudi dostikrat res zgodi, da naša mama, ki je izgubila svojega partnerja, bolj razvije svojo moško energijo, da preživi in na ta račun seveda izgubi svojo žensko energijo. Kaj se zgodi, če je ena energija močnejša od druge? Močnejša energija vedno bolj slabi šibkejšo. Na primer, moška energija postaja močnejša, prehaja v nasilje, agresijo, v svojo negativo, ženska pa prav tako prehaja vedno bolj v negativo, v vedno večjo pasivnost, zanikanje, občutek žrtve, nepovezanosti,... Vsi smo odraščali v družini, kjer sta bili moška in ženska energija pomešani kakor sta bili. Kot otrok z uravnoteženimi energijami ste ali energiji razvijali ali pa razvijali tisto, ki ste jo bolj potrebovali. Na primer, če je bil vaš oče zelo strog, ukazovalen, poln (negativne) moške energije, ste postali bolj pasivni, neodločni, saj bo zame poskrbljeno,… In če je bilo kolikor toliko v ravnovesju, ste v ravnovesju. Ko odrastemo iščemo tisto, kar nam je znano in na energijskem nivoju to privlačimo. Vse odnose privlačite na dušni ravni, o čemer smo že govorili v Karmičnih vezeh.

Torej, če ste močna ženska z močno moško energijo, znate poskrbeti zase, ne potrebujete viteza na belem konju, nikoli ne pokažete, da ste ranljivi, mehki,... S tako energijo seveda ne boste privabili moškega z zdravo, močno moško energijo, temveč nekoga, ki ima šibko moško energijo. Tako se vedno znajdemo v podobnih odnosih, zato se recimo zgodi, da je ženska vedno v odnosu, kjer jo partner vara, zato recimo ženske z zelo šibko žensko energijo privabijo moške z močno moško energijo, ki je morda že prešla v svojo negativo in prihaja do nasilja, zlorabe, istočasno pa do še bolj šibke ženske energije pri ženski, ki se sčasoma vedno bolj zapira vase.

Kdaj pride do tega, da se energija spremeni v negativno? Pri moški energiji se to kaže tako, da ljudje postanejo nasilni in jezni. Pri ženski energiji kaže, da oseba pade v depresijo, pasivnost, v občutek, da ni povezana, ko se ne počuti, da je vredna ljubezni, dovolj dobra,… Sprememba v ženski energiji se zgodi šele takrat, ko ima žrtev dovolj in nazaj vzame svojo žensko moč. Šele takrat se začne dvigati in pride do premika energij. Ko bomo sami uravnovesili moško in žensko energijo v sebi, se bodo naši odnosi spremenili. Ali se bo energija v ljudeh okoli nas spremenila, lahko pa da nekateri odnosi preprosto ne bodo več delovali, ljudje bodo odšli iz našega življenja in novi bodo prišli. Vse se začne in konča z energijo.

Kako okrepiti svojo moško in žensko energijo in ju s tem uravnovesiti?

srčna čakraŽenska energija. Tako, da se prepuščamo, da prepustimo odgovornost, da pustimo stvari, da prisluhnemo svojemu notranjemu čutu,… Da se umirimo, tako je koristna vsaka meditacija, sprehod ali lahek tek. Da se spustimo v nekaj, kjer nimamo nobenega nadzora, da dovolimo, da nekdo drug za nas naroči večerjo, da se umaknemo in ne odločamo. Da čim bolj živimo v sedanjem trenutku, da se ustavimo, opazimo svet okoli sebe, rože, drevesa, vreme,…

 

 

 

solarni pleksus

Moška energija. Moško energijo krepimo z dejanji, športno aktivnostjo, s tem, da smo aktivni, da se odločamo, da rečemo ne vsaj enkrat dnevno, da prevzamemo pobudo, da se čim več gibamo. Torej, da čim več počnemo zunaj, da se pogovarjamo, da jasno izrazimo svoje mnenje in da se postavimo zase in za svoje želje…

 

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.