Ljubezen in odpuščanje

IMG_0667Današnja angelska karta govori o ljubezni in odpuščanju. Nekaj kar je samoumevno, pa vendar ni tako zelo. Še posebno, kar se zadeva odpuščanja sebi. Ko se zavemo, da sami ustvarjamo svoje življenje, sami izbiramo in privlačimo ljudi v njem, seveda s tem lahko občutimo ogromno jeze za vse pretekle slabe odnose ali pa negativne stvari, ki nas v življenju obkrožajo.

Danes karta nadangela Uriela govori prav o tem, o odpuščanju, predvsem odpuščanju samemu sebi, kar je tisto najteže. Seveda moramo odpustiti tudi drugemu, toda ko se zavemo, da popolnoma odgovarjamo za svoje življenje, se moramo vprašati, zakaj sem pustil, da je šlo tako daleč, zakaj se nisem prej umaknila, zakaj nisem videla,... Tako se začnemo vrteti v jezi in očitanju, sčasoma imamo vedno slabšo samopodobo in privlačimo še več negativnih odnosov ter lekcij. In zdi se, da je začaran krog sklenjen.

Ko govorimo o odpuščanju, ne govorimo o pozabi, brisanju spominov. Gre za neke vrste sprejemanje, pomiritev. Zakaj je odpuščanje tako zelo pomembno? Zato ker brez odpuščanja ni novega začetka. Četudi boste recimo končali neko slabo zvezo pa se z njo ne boste pomirili, ne boste zaključili pri sebi, zakaj ste sploh bili s tem človekom, boste slej ko prej ponovno začeli ali to isto ali pa zelo podobno zvezo. Zamera in jeza bo ostala globoko v vas in vedno znova privrela na dan ter vas omejevala. Zato je odpuščanje v bistvu sprejemanje ter odločitev, da nas negativna čustva iz preteklosti ne bodo več omejevala ali definirala.

Zamere so kot neke vrste kamenčki v vaših žepih, ki jih vedno nosite s seboj. Lahko jih je veliko, lahko je en velik kamen, lahko pa jih spotoma mečete v morje ali po poti, ker jih ne potrebujete. Če jih nosite, si predstavljajte težo, ki jo imate na sebi in se vprašajte, če res to potrebujete. In tudi čisto majhni kamenčki ne sodijo v vaš žep, lahko vam ga strgajo, umažejo karkoli drugega, kar bo nekega dne priromalo v ta žep ali čez čas ustvarijo težo z drugimi kamenčki. Zato tudi njih redno počistite iz žepov.

Včeraj sem delovala najboljše kot sem znala. Danes znam bolje in (od)puščam pretekle napake v preteklosti.

Vprašajte se, komu moram odpustiti danes?

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.