Karmične vezi

Karmične veziKaj so karmične vezi in kako jih prepoznamo, pretrgamo in se jih rešimo?

Karmične vezi so vezi, ki nas še vedno nevidno vežejo na bivše partnerje, sodelavce, družinske člane in sorodnike. To so vezi, ki nas vežejo na druge, čeprav smo z njimi že pretrgali stike v življenju. Ali pa jih preprosto ne moremo popolnoma pretrgati. Včasih se določene zveze ne končajo takrat, ko se končajo, če tako rečem in določene vezi ter duhovne pogodbe se lahko vlečejo skozi več življenj. Karmične vezi in eterične vezi so tako vezi, ki vas povezujejo z drugimi ljudmi zaradi nekih višjih povezav na ravni duše. Zato je takšne vezi še posebno težko pretrgati. Vse ljudi, ki vas obkrožajo, ste izbrali sami na dušni ravni. Vsak od njih vas nekaj uči, vam nekaj nudi ali pa vam pomaga v življenju in uresničitvi vašega dušnega namena. Pri vsakem odnosu, še posebno partnerskem odnosu v ljubezni, se je potrebno že kmalu po začetku zveze vprašati, kakšen je namen in pomen te zveze. Tukaj je zelo pomembno vprašati svojo intuicijo in višji jaz, kakšen je tisti namen, saj kot rečeno, izbiramo vse odnose na dušni ravni. Če nismo dovolj v stiku s svojo intuicijo in nadaljujemo odnos, ki očitno ni partnerski, torej namen odnosa ni, da nam pomaga pri uresničitvi svoje dušne pogodbe, ko se je odločila vstopiti v to življenje, pride do negativnih čustev, do zamer, jeze, žalosti. Takrat se moramo vprašati kaj se učimo v takem odnosu? Ker ko bomo doumeli lekcijo odnosa, ga bomo lahko prekinili.

Vezi, ki jih duša ohranja skozi več življenj in ki nas največ učijo, pa so vezi, ki jih najtežje prekinemo. Kako jih prepoznamo? Kdo so ljudje, s katerimi smo pred leti prekinili stike pa imamo še vedno občutek, da so nam blizu? O kom iz preteklosti večkrat sanjamo? S kom se počutimo zelo blizu, čeprav smo izgubili stike z njimi že pred leti? Kako prekiniti negativne karmične vezi? Ko vas določena oseba nadleguje, ko vam oseba povzroča žalost, jezo, trpljenje? Rezanje karmičnih vezi je v tem primeru potrebno in tudi edino, kar vam lahko v prihodnosti prinese mir in srečo.

Kako to storite sami? Če ste v stiku s svojo intuicijo, višjim jazom in vam je meditacija blizu, lahko to storite sami, ko meditirate. Predstavljate si, kako se trgajo vezi med vami in to osebo. Karmične vezi se nahajajo na področju vaše kronske čakre, vezi, ki jih vidite ali čutite nižje, niso nujno karmične, ampak lahko samo čustvene. Najprej jih morate prepoznati. Ko pomislite na določeno osebo, morate v sebi imeti sliko ali občutek vezi. Naj vas ta vez vodi od sebe do te osebe. Ko začutite to vez, morate vprašati svoj višji jaz, kaj je namen te vezi, saj morate biti popolnoma prepričani, da želite to vez pretrgati. Šele potem si predstavljajte kako se trga in prekinja, kako vas preplavlja občutek svobode in miru. Lahko da boste večkrat morali poskusiti to tehniko preden boste uspeli, lahko pa da preprosto ne boste sploh kaj čutili, odvisno koliko ste v stiku s svojim višjim jazom, intuicijo. To ne pomeni nič slabega, ampak preprosto samo to, da potrebujete več vaje, da morate več meditirati in se posvečati svoji intuiciji in duši. Četudi ne čutite ali vidite kaj, ste vseeno nekaj naredili, da bi se rešili negativne karmične vezi ter zagotovo vsaj nekaj storili v pravo smer.

V mesecu februarju pripravljamo poseben večer prav na temo ljubezni, odnosov, karmičnih vezi in podobnih stvari. Več o njem si lahko preberete na Drugi meditacijski večer - Duhovni zakoni ljubezni.

Morda vas zanima:

Meditacijski priročnik

Meditacijski večeri

Kdaj bom spoznala pravega

Osebno svetovanje

 

 

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.