Bogatstvo v nas in izven nas

15.11.2012

DANAŠNJE INTUITIVNO SPOROČILO ZAME

Današnje sporočilo govori o obilju in bogatstvu. Ko sem začenjala svoj posel pred leti, me je misel na dejstvo, da 15. v mesecu ne bom prejela plače, neke vsote, strašila. Kaj pa, če določen mesec ne bom nič zaslužila, kako bom skupaj spraskala za plačo? Nekaj časa sem tako živela v strahu, neprestanem krču ali bo ta pa ta mesec dovolj. Začuda ali pa tudi ne, so se moji strahovi skoraj vedno uresničili. Sicer sem vedno nekaj zaslužila, toda po navadi premalo. Moj strah se je kmalu tudi fizično udejanjil kot bolečina v želodcu. Sicer je denar prihajal, ampak vedno malo premalo. Tako so se moji strahovi uresničili ravno v tolikšni meri, da so mi potrdili, da je res lahko tako, če takšno pot izberem. In še največja težava je bil pravzaprav moj strah in bolečina v želodcu, ker denar je vseeno nekako našel pot do mene. Vsaj tisti najbolj nujni del. Dokler nisem nekega meseca dojela, da če ni omejitve glede zaslužka navzdol, potem je vsekakor tudi ne more biti navzgor. Torej, da tudi ne obstaja neka meja koliko pa lahko zaslužim. In če se lahko osredotočam na to, koliko ne morem zaslužiti, potem se prav gotovo lahko osredotočim na to, koliko lahko zaslužim. Takrat so se stvari začele obračati. Namesto skrbi ali se bo sploh kaj nabralo, sem začela razmišljati koliko se bo nabralo, koliko sploh potrebujem, koliko bi bilo dobro zaslužiti in podobno. Čez nekaj časa se je zgodilo to, da me je želodec nehal boleti, v vsakem trenutku pa sem imela na računu ravno toliko kot sem potrebovala in še malo več.

Zato današnje sporočilo govori o tem kako pomembno je, da se osredotočite na vse tisto, kar imate in ne na vse tisto, česar (še) nimate. Če boste vedno razmišljali le o slednjem, tega nikoli ne boste prejeli, čeprav bo morda na dosegu prstov. In če se boste osredotočali na pomanjkanje, bo v vašem življenju vedno več pomanjkanja. Če pa boste razmišljali o obilju, bo v vašem življenju vedno več bogatstva. Seveda tu ne gre nujno samo za denar, saj sta obilje in bogatstvo besedi, ki govorita o veliko več... Obenem se zavedajte, da vam bo življenje vedno nudilo, kar boste potrebovali, toliko kot boste potrebovali, sploh, če boste uresničevali svoje sanje. Kako pa vi vidite svoje življenje, je vaš kozarec na pol poln ali prazen?

DANAŠNJE INTUITIVNO SPOROČILO ZA MAME

Pri otrocih je enako, na tisto kar se boste drage mame osredotočile na otrocih, tisto bo rastlo. Kar boste zalivale, bo cvetelo, če tako rečem. Večinoma smo bili vsi vzgajani v smislu, da je potrebno biti priden, da je pomembno imeti lepe ocene, da je pomembno poslušati, ubogati in se v šoli pridno učiti ter potem trdo delati, da nekam “prideš” v življenju. Kaj pa, če bi našim otrokom dali možnost, da postanejo najboljši, kar so lahko? Kaj če bi jim vsak dan povedali, da bodo vedno imeli na voljo vse, kar bodo potrebovali, da jih bomo ves čas podpirali ter jim nudili kar bodo hoteli in da vse kar morajo storiti je, da se vprašajo in sprašujejo in razmišljajo, kaj bi radi oni počeli v življenju? Če bi jim povedali, da meje ne obstajajo le navzdol, ampak predvsem navzgor? Ter jih predvsem spodbujali, da razmišljajo o tem, kaj njih zanima, kaj je tisto nekaj edinstvenega, posebnega, kar samo oni lahko nudijo svetu? Da to raziskujejo vsak dan. Si predstavljate kako drugače bi se obrnilo vaše življenje, če bi imeli to brezpogojno podporo od malih nog? Če bi nekdo, ne nekdo, vaša mama ali oče, tako verjel v vaš uspeh in vas vsak dan podpiral pri vaših sanjah, da postanete baletka, sodnica, predsednica,…? In ne avtomehanik, ker je to pač vaš oče ali učitelj matematike, ker vam matematika pač gre. Kolikokrat nevede ali zavestno usmerimo otroke na našo pot, ker nam je pač znana, ker smo jo mi prehodili pa je mogoče nismo dokončali in želimo, da jo oni? Kaj pa, če naša pot ni njihova? Koliko od nas staršev, mam počasi po ovinkih in stranpoteh z veliko strahu počasi prihaja na svojo pot? Ne tisto, katero smo skupaj s starši določili, tisto, ki jo je vaša mama sanjala za vas in vi živite in ne tisto, ki je delovala “najlažja” pa se je izkazala za najtežjo. Zato mame, podpirajte svoje otroke pri njihovih sanjah. Pomagajte jim, da jih odkrijejo, dajte jim vedeti, da jih boste in vi in cel svet podprli na njihovi poti, da ni meja in da je to tisti razlog zakaj so na svetu. Da živijo svoje sanje...

Copyright @ 2012. Vse pravice pridržane. Vsebine ter storitve objavljene na spletni strani www.zamame.si uporabljate na lastno odgovornost. Svetovanja, terapije in delavnice, ki jih ponujamo niso uradno priznane ter ne morejo nadomestiti uradno priznanih terapij in zdravljenj. Avtorji, ki objavljajo članke na spletni strani z njimi izražajo svoje mnenje, ki se mogoče ne nanaša na vašo situacijo. Namen avtorjev, ki opravljajo svetovanja in objavljajo vsebine na tej spletni strani, je izboljšati kakovost življenje posameznikom. Avtorji ne prevzemajo odgovornosti za posledice pri uporabi vsebin ali storitev, ki so oglaševane na spletni strani www.zamame.si. Nepooblaščena uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.